Vzhledem k posledním událostem jsme pozměnili plány na prázdniny a nahradili dovolenou krátkými výlety v okolí.
Jako první cíl vybral můj muž Frauenstein.
V tom je skvělý.
Jak dojde na plánování, je nepřekonatelný:-))
To je něco, co ho baví a je v tom fakt dobrý!!
Trochu nás strašila předpověď, ale měli jsme štěstí a nakonec nás zastihlo jen pár kapek těsně před dojezdem.
Dopoledne jsme vyrazili směr Německo, popojeli pouhopouhých 40 kilometrů a dorazili do malého městečka,
ve kterém se potkává historie a současnost.
Město má svou monumentální zříceninu
a udržované náměstí se soudobými skulpturami.
Ale cílem našeho výletu byla cykloprojíždka,
takže nasednou a vyrazit okolo.
Nějak máme poslední dobou štěstí na karamboly a nevyhnuly se nám ani tentokrát -
- nešla mi přehazovačka a ačkoli tu Vlasta vypadá dost bezradně, problém vyřešen
a my zdárně dokončujeme svůj výšlap.
A za ten se musíme odměnit - sice trochu trvalo, než jsme našli cukrárnu,
ale čekání stálo za to:-))
Mám německé dezerty ráda.
Ale teď šup zpátky domů a čeká nás výborné hráškové rizoto.
Co budeme potřebovat:
3 lžíce olivového oleje
2+1 lžíce másla
2 jarní cibulky nakrájené najemno
2 stroužky česneku nasekané nadrobno
1 hrnek rýže typu arborio
miska čerstvého, vyloupaného hrášku
100 g nastrouhaného parmazánu
2 dcl bílého suchého vína
0,5 l vývaru ( můžeme nahradit i kostkou, ale není to ono)
sůl, pepř
nasekanou bazalku
Jak na to:
Nakrájíme cibulku nadrobno a česnek nasekáme.
Na směsi oleje a másla necháme oboje zesklovatět, poté přisypeme hrnek rýže a necháme ji obalit tukem.
Následně podlejeme vínem a počkáme, až se vyvaří. Osolíme a opepříme.
Pokračuje v podlévání vývarem - vždy podlejeme jednou naběračkou, počkáme, až se vstřebá. Pokračujeme další naběračkou.
V polovině podlévání přisypeme hrášek.
Až spotřebujeme všechen vývar a rýže změkne, přidáme 1 lžíci másla pro zjemnění a zamícháme do směsi nastrouhaný sýr.
Nakonec vmícháme nasekanou bazalku.
Mňam!!
Tento recept patří mezi mé oblíbené.
Tentokrát jsem ho obohatila kuřecím masem, osmaženým na máslem a zapečeným s parmezánem.
Pokud vyzkoušíte, přeju dobrou chuť.
Jinak si užijte sváteční dny.
Vaše Ilona
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš milý komentář. Jsem ráda, že jste navštívili můj blog a přeji krásný den. Ilona