úterý 5. července 2016

Cyklovýlet - Frauenstein

Vzhledem k posledním událostem jsme pozměnili plány na prázdniny a nahradili dovolenou krátkými výlety v okolí.

 
 
Jako první cíl vybral můj muž Frauenstein.
V tom je skvělý.
Jak dojde na plánování, je nepřekonatelný:-))
To je něco, co ho baví a je v tom fakt dobrý!!

 

Trochu nás strašila předpověď, ale měli jsme štěstí a nakonec nás zastihlo jen pár kapek těsně před dojezdem.

Dopoledne jsme vyrazili směr Německo, popojeli pouhopouhých 40 kilometrů a dorazili do malého městečka, 


ve kterém se potkává historie a současnost.


Město má svou monumentální zříceninu 


a udržované náměstí se soudobými skulpturami.

 

Ale cílem našeho výletu byla cykloprojíždka, 


takže nasednou a vyrazit okolo.

 

Nějak máme poslední dobou štěstí na karamboly a nevyhnuly se nám ani tentokrát -


- nešla mi přehazovačka a ačkoli tu Vlasta vypadá dost bezradně, problém vyřešen 


a my zdárně dokončujeme svůj výšlap.

 

A za ten se musíme odměnit - sice trochu trvalo, než jsme našli cukrárnu, 


ale čekání stálo za to:-))
Mám německé dezerty ráda.

 

Ale teď šup zpátky domů a čeká nás výborné hráškové rizoto. 

 

Co budeme potřebovat:


3 lžíce olivového oleje
2+1 lžíce másla
2 jarní cibulky nakrájené najemno
2 stroužky česneku nasekané nadrobno
1 hrnek rýže typu arborio
miska čerstvého, vyloupaného hrášku
100 g nastrouhaného parmazánu
2 dcl bílého suchého vína
0,5 l vývaru  ( můžeme nahradit i kostkou, ale není to ono)
sůl, pepř
nasekanou bazalku

Jak na to:


Nakrájíme cibulku nadrobno a česnek nasekáme.
Na směsi oleje a másla necháme oboje zesklovatět, poté přisypeme hrnek rýže a necháme ji obalit tukem.
Následně podlejeme vínem a počkáme, až se vyvaří. Osolíme a opepříme.
Pokračuje v podlévání vývarem - vždy podlejeme jednou naběračkou, počkáme, až se vstřebá. Pokračujeme další naběračkou.
V polovině podlévání přisypeme hrášek.
Až spotřebujeme všechen vývar a rýže změkne, přidáme  1 lžíci másla pro zjemnění a zamícháme do směsi nastrouhaný sýr. 
Nakonec vmícháme nasekanou bazalku.
Mňam!!
Tento recept patří mezi mé oblíbené. 
Tentokrát jsem ho obohatila kuřecím masem, osmaženým na máslem a zapečeným s parmezánem.


Pokud vyzkoušíte, přeju dobrou chuť.
Jinak si užijte sváteční dny.

Vaše Ilona

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš milý komentář. Jsem ráda, že jste navštívili můj blog a přeji krásný den. Ilona