včera jsem zvládli výlet do Teplic.
lákaly na čoko festival, starožitná kola a výstavu tulipánů.
stihli jsme všechno
prodírat se lidmi není má oblíbená aktivita, ale krásné květiny i aranžmá mi to vynahradily
výstava tulipánů se soutěží - čekám telefonát, že jsem se stala vítězkou návštěvnické ankety a majitelkou jednoho sta tulipánů
jarní výzdoba
dalo mi práci vybrat aspoň pár fotek, kde davy nebudou:-/
společnost nám dělala i Ivanka - moc mě to potěšilo, protože má hodně nabitý program a najít čas, který by nám mohla věnovat, pro ni není jednoduché
dokonce jsme potkali i leguána,
ale přesto jsme to brzy zabalili a vybrali si příjemné prostředí-
-uvelebili jsme se ve Vanilkové kavárně.
rozhodně doporučuji.
příjemná obsluha, dobrá káva i velký výběr čajů.
a navzdory dětem u okolních stolků klidná a přívětivá.
A z výletu si dovezli i krásný úlovek -
tři výborné marmelády,
a to mě inspirovalo k tomu, abych dnes usmažila palačinky.
Používám letitý recept, ale dneska se mi chtělo vyzkoušet něco nového -
tak tedy francouzské palačinky
suroviny:
hrnek mléka
hrnek vody
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
špetka soli ( to je to množství, co se vejde mezi palec a ukazovák, pokud vás to ještě nikdo nenaučil
4 vejce
máslo na smažení
postup:
smícháme vodu, mléko, mouku a sůl na hladkou hmotu
přidáme vajíčka a vypracujeme těsto
NECHÁME 1/2 HODINY ODPOČINOUT
- fígl, který jsem neznala a který opravdu způsobí, že těsto je po celou dobu smažení nemění svou konzistenci, prostě až do konce je stejné.
Dřív se mi stávalo, že mi časem těsto houstlo a musela jsem v přůběhu zpracování těsto ředit.
Dřív se mi stávalo, že mi časem těsto houstlo a musela jsem v přůběhu zpracování těsto ředit.
Tady ne, celou dobu bylo stejné.
na pánvi rozpustíme trochu másla
já používám přepuštěné máslo
má krásnou barvu
vydrží vysoké teploty a krásně voní
a pokud používáte kvalitní pánev, stačí potírat jen malinko.
a smažíme, až spotřebujeme všechno těsto
a teď přichází čas pro naše úlovky
tyto tři marmelády jsme si přivezli a hned vyzkoušeli
u mě zvítězila malina se šampaňským
u V. broskev s černým rybízem
a třetí je citrón se champange - ta mi chutnala nejvíc hned při nákupu
Palačinky jsou boží a já je rozhodně doporučuji.
Mějte krásný zbytek neděle.
I.
ty mi děláš chutě :-)))))
OdpovědětVymazatjá vím. ty marmelády jsme už kupovali na Moravě v Olomouci, když jsem tam byla v lázních, ale tehdy jsme vybírali slané - třeba marmerádu z červené cibule s karamelem. a taky byly skvělé - třeba se stejkem nebo burgrem.
Vymazat