Můj muž nemá rád brokolici.
Nechápu.
Má rád květák a nemá rád brokolici.
Vždyť je to skoro stejné!
Přitom já brokolici můžu na jakýkoliv způsob.
Brokolicová polévka, brokolicový krém, brokolice s máslem
a parmazánem, brokolice v těstíčku, zapečená brokolice, brokolicový salát,
brokolicové placičky….
No prostě v jakémkoliv receptu.
On ne.
Většinou to řeším tak, že si ji vařím jen pro sebe, nebo když manžel není doma.
Ale zdá se, že jsem našla recept.
Recept, který ani brokolice nemůže zkazit ( slova mého muže).
Suroviny:
Brokolice –kupodivu
1 kelímek Mascarpone - můžete nahradit smetanou, kysanou smetanou, ale výsledká chuť a konzistence bude jiná
Trochu smetany na připadné zředění
20 dkg pěkné slaniny (býložravci vynechají) – měla by být
výraznější, brokolice sama o sobě je dost mdlá. Nechám na vás, jestli libová,
nebo prorostlejší – já už použila sušenou šunku, prosciutto, anglickou slaninu,
moravské uzené, italský špek
7 ks sušených rajčat, nebo podle chuti
přiměřeně parmazánu, či podobného druhu sýru - u mě platí, že víc je líp
olivový olej – 1 lžíce
máslo – 1 lžíce ( já dávám přepuštěné, ale normální je taky fajn)
chilli papričku 1ks ( já dávám 3, ale mám ráda opravdu pikantní jídla)
pepř
sůl
postup:
Brokolici rozdělíme na růžičky. Já přidávám i košťál ( ten to uvaření vydlabu, nakrájím a přidám do směsi) – fakt mám
brokolici ráda.
Dáme vařit vodu na brokolici.
Mezitím si rozdrtíme papričky a pepř v hmoždíři.
Nakrájíme
sušená rajčata.
Brokolici oblanšírujeme.
To se dělá tak, že zeleninu vhodíme do vroucí vody, necháme
vařit cca 2 minuty.
Vodu po vaření brokolice
ještě nevylíváme- můžeme ji použít později.
A rychle přesuneme do vody ledové.
Tím zůstane zelenina krásně barevná
a křehká.
Vyndáme z ledové vody a necháme okapat.
Na pánev dáme lžíci oleje a lžíci másla.
Přidáme rozdrcenou směs a sušená rajčata.
Osmahneme.
Přidáme nakrájenou slaninu.
Prohřejeme.
A dáme vařit vodu na těstoviny.
Do směsi na pánvi přidáme celý kelímek mascarpone.
Zpočátku to jde trochu
ztuha, ale až se prohřeje, stane se krásně krémovou.
Pokud ale stále máte
pocit, že je směs moc hutná, můžete přidat trochu smetany nebo odloženou vodu (
trochu – to je 0,5 dl maximálně) po
vaření brokolice.
Uvaříme těstoviny podle návodu.
Pokud použijete čerstvé,
vaření trvá pouze do 3 minut.
Než se těstoviny uvaří, přidáme do směsi brokolici, necháme
chvilku prohřát.
Nastrouháme parmazán
A můžeme podávat – těstoviny, na to kopeček směsi a posypat
parmazánem.
Dobrou chuť a krásný pátek.
U nás svítí sluníčko.
I.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za váš milý komentář. Jsem ráda, že jste navštívili můj blog a přeji krásný den. Ilona